۱۴۰۳ مهر ۱۱, چهارشنبه

دهم مهرماه٬ موضوع انشا: آموزگار

آموزگار یا معلم کسی است که پیشه‌اش آموزش به دیگران باشد و تدریس در «آموزش و پرورش» یا «تعلیم و تربیت» شغل‌ و کار او به‌شمار آید.
جاویدنام فرزاد کمانگر معلمی که تنها بخاطر کُرد بودن، بازداشت و شکنجه و اعدام شد.
هر شخص می‌تواند به صورت غیررسمی نقش معلم را بر عهده بگیرد.
زهرا اسفندیاری، معلم و فعال حقوق فرهنگیان بابت اتهام «اجتماع و تبانی به‌قصد برهم زدن امنیت ملی» به تحمل دو سال حبس با پابند الکترونیکی در محدوده ۱۰۰۰ متری از محل سکونت، منع خروج از کشور با ابطال گذرنامه و منع فعالیت در فضای مجازی به مدت دو سال محکوم شد. به دلیل فعالیت صنفی‌ و محکومیتش به بستن پابند الکترونیکی، قراردادش با مدرسه تمدید نشد. زهرا برای امرار معاش کافه باز کرده.
فرید محمودی٬ معلم کوهرنگی با به خطر انداختن جان خود در مسیر سیل دانش‌آموزان را به سلامت به مدرسه می‌رساند.
در حبس قبلی هفت ساله‌اش، نگذاشتند در مراسم خاکسپاری مادرش شرکت کند و این بار اجازه حضور در مراسم عروسی دخترش را نمی‌دهند.
سید هاشم خواستار (زاده ۲ خرداد ۱۳۳۲ در بیرجند) مهندس کشاورزی، معلم بازنشسته، عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان مشهد و فعال مدنی ایرانی است.
خواستار در سال ۸۸ به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به ۲ سال حبس تعزیری محکوم گردید که بدون حتی یک روز مرخصی دوره دو ساله زندان را در وکیل آباد گذراند.
 در ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ هاشم خواستار به ۱۶ سال زندان، سه سال تبعید به شهرستان نیکشهر و سه سال ممنوعیت خروج از کشور به جرم امضاء یک نامه سرگشاده به همراه ۱۴ فعال مدنی و سیاسی در ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ که در آن خواستار استعفای سید علی خامنه‌ای از رهبری و تغییر در پایه‌های قانون اساسی شده بودند، محکوم شد.
محمدحسین سپهری آموزگار، فعال سیاسی و یکی از ۱۴ امضا‌ کننده بیانیه‌ درخواست استعفای رهبر جمهوری اسلامی ایران درحالیکه دوران هشت ساله حبس خود را در زندان وکیل‌آباد مشهد می‌گذراند، با حکم دیوان «عدالت» اداری از آموزش و پرورش اخراج شد. 
محمدحسین سپهری ۵ سال برای اجتماع و تبانی، ۲ سال به دلیل توهین به خامنه‌ای و یک سال برای فعالیت تبلیغی علیه نظام محکوم شده‌ است.
مینو مجیدی متولد ۱۳۳۹ در شهرستان قصرشیرین. او فارغ‌التحصیل مرکز تربیت معلم تبریز بود و در سال ۱۳۶۰ موفق به دریافت مدرک کاردانی تربیت معلم در رشته علوم تجربی شد. بعد از «انقلاب فرهنگی» پاکسازی شد و دیگر نتوانست تدریس کند اما مدتی به صورت داوطلب مربی تنیس روی میز ناشنوایان و کم شنوایان بود.
 جاویدنام مینو مجیدی در تجمعی که در روز ۲۹ شهریور ۱۴۰۱ برای اعتراض به کشته‌شدن مهسا امینی برپا شده‌بود شرکت کرده بود. او پیش از حضور در اعتراضات به خانواده‌اش گفته بود: «اگر من نروم اعتراض کنم، چه کسی برود؟» مینو مجیدی در شامگاه ۲۹ شهریور ۱۴۰۱ در خیابان سی‌متری دوم کرمانشاه، از ناحیه‌ی سر هدف شلیک مستقیم گلوله‌ی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی قرار گرفت و جان‌باخت.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر