۱۳۹۰ مهر ۲۴, یکشنبه

روز مبارزه با خشونت علیه حیوانات

برای ماندگار شدن ضجه توله خرس های معصوم:

بیانیه گروه های زیست محیطی و فرهنگی در رابطه با اعلام
«روز مبارزه با خشونت علیه حیوانات»
دیده بان حقوق حیوانات: انتشار خبر دردناک کشتار خرس های قهوه ای در یکی از شهرهای مرکزی ایران موجی از اعتراضات مردمی را نسبت به این عمل شنیع، ضد اخلاقی و غیر انسانی برانگیخت. در تاریخ ایران زمین این نخستین بار است که شاهد چنین حجمی از اعتراضات مردم، فعالان حقوق حیوانات و حامیان محیط زیست نسبت به کشتار، آزار و اذیت حیوانات کشورمان هستیم.

حیوان آزاری و نامهربانی با حیوانات رخدادی نادر نیست اما گاه برخی رخدادها جریان ساز می شود و می تواند برای همیشه در ذهن انسان های با وجدان جای بگیرد.
باور داریم در کنار پیگیریهای قضایی که برای مجازات و تنبیه متخلفان صورت می گیرد باید فضایی ایجاد شود تا بهترین بهره برداری فرهنگی از این حوادث دردناک صورت گیرد. خرس ها مردند و خاطیان دیر یا زود و کم یا زیاد مجازات خواهند شد و رسانه ها چون همیشه مساله را به فراموشی می سپرند. برای ما مجازات یک فرد هدف نیست، بلکه وظیفه ماست که نگذاریم حوادثی نظیر این حادثه دردناک بار دیگر رخ دهد.
ما گروه های فعال حقوق حیوانات و محیط زیست، سازمان ها و گروههای زیست محیطی و فرهنگی به همراه شخصیت های حقیقی این عرصه خواستاریم که فاجعه مرگ خرس ها برای همیشه در تاریخ ایران ثبت و ضبط شود.
بدینوسیله روز ۲۰ شهریورماه را «روز مبارزه با خشونت علیه حیوانات» می نامیم. ۲۰ شهریورماه ۱۳۹۰ روزی است که مرگ خرس ها برای بار نخست از رسانه ها منتشر شد و باعث ایجاد خشم عمومی و موج گسترده انزجار مردمی از این فاجعه دردناک گشت.
این روز به واسطه نزدیکی به فصل پاییز و ورود مهاجران طبیعی به کشور به عنوان میهمان طبیعت ایران زمین و آغاز فصل شکار و صید از اهمیت بالایی برخوردار است. بی تردید نزدیکی این روز با فصل شکار می تواند بر اثرگذاری این نامگذاری بیفزاید.
رویکرد برخورد با «روز مبارزه با خشونت علیه حیوانات» گسترده و پر دامنه خواهد بود. به جای اینکه هراز گاهی با مرگ شیرها، یوزپلنگ ها، خرس ها، آهوها و دیگر حیوانات ایران زمین به یاد زیستمندان این سرزمین بیفتیم، می توان با نامگذاری این روز، این دغدغه را همیشگی کرد. در این روز می توان به مسایلی پرداخت برای توجه دادن بیشتر فعالان حقوق حیوانات، دوستداران محیط زیست، ادارت و سازمانهای دولتی و مسئولان محترم در قوای مقننه و قضائیه به مقوله حقوق حیوانات و همچنین ایجاد حساسیت عمومی به کشتار و آزار حیوانات.
پیشنهاد می شود در این روز موارد زیر مورد توجه خاص قرار گیرد:
- «کشتار و آزار حیوانات»: مسایل قانونی، فرهنگی، آموزشی و اجتماعی مرتبط با پیشگیری و مقابله با آن
- “شکار”: اصلاح و به روزسازی قوانین شکار و صید، جرایم و ضرر و زیان وارده به طبیعت
- “حمل سلاح”: اجرایی کردن قوانین و احکام قضایی حمل و استفاده غیر مجاز از سلاح
- “حقوق حیوانات”: به رسمیت شناختن حقوق حیوانات و رایزنی با ارگان های مرتبط برای تصویب ضوابط و قوانین در زمینه حقوق حیوانات
بیستم شهریورماه به حق باید روز ملی مبارزه با حیوان آزاری و کشتار حیوانات باشد، چرا که بی سابقه ترین برخورد عمومی و اجتماعی با پدیده کشتار و آزار حیوانات در این روز آغاز گشته است؛ رخدادی که سبب ساز آن، قتل شنیع ماده خرسی مظلوم و آزار منجر به مرگ دو توله کوچکش به دست فردی نا آگاه بود. مسوولیت اجتماعی و فرهنگی مرگ این سه خرس بیش از آنکه به عهده قاتل خرس ها باشد، بر دوش فعالان حقوق حیوانات و محیط زیست سنگینی می کند که پس از سال ها تلاش هنوز شاهد چنین رخداد هایی هستیم.
امیدواریم با نامگذاری «روز مبارزه با خشونت علیه حیوانات»، مادام که حیوانی مورد آزار و اذیت قرار می گیرد ضجه نمادین توله خرس ها در گوشمان طنین افکند و سکوتمان را بشکند.

و... 
فراموش نکنیم ضجه ها، درد و رنج، لحظه های سرشار از بیم و هراس و کشتار فجیعانه، بی دلیل و بی مفهوم:
کاراکال بادرود
کفتار پارک ملی خبر


پلنگ بالای دکل برق در تربت جام
گرگ بدار آویخته ی آذربایجان
گراز تکه تکه شده در روز طبیعت
گربه جنگلی گرفتار در دام
سگ و گربه های شهری
گنجشک های دزفول
و...و...و...

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر