دیده بان حقوق حیوانات: شاید قابل باور نباشد اما اینجا در قلب تهران یعنی میدان انقلاب با این همه دود و آلودگی و سر وصدا، باغچهای وجود دارد که پر است از درختان زیتون و انار و هلو و توت و شاه توت و به و انگور. اینجا خانه دکتر “غلامرضا بسکی” یکی از با سابقهترین دوستداران محیط زیست است.
زندگی بسکی کاملا با طبیعت گره خورده است حتی اینجا، وسط دود و دم تهران که خیلی از ما فکر میکنیم جایی برای طبیعت وجود ندارد.
زندگی بسکی کاملا با طبیعت گره خورده است حتی اینجا، وسط دود و دم تهران که خیلی از ما فکر میکنیم جایی برای طبیعت وجود ندارد.
اما پای صحبتش که مینشینی سراسر تاسف است و نگرانی. تاسف برای ناآگاهی مسوولان و مردم و نگرانی برای نسل فعلی و آتی ایران که به دست خود طبیعت و محل زندگیشان را نابود کردهاند.
بسکی در گفت وگو با خبرنگار ایلنا میگوید: «وجود همه موجودات روی کره زمین حتما حکمتی دارد و نه تنها مضرنیست بلکه فایده هم دارد و فقط بشر است که خودش با دست خودش کره زمین را نابود میکند.»
بسکی میگوید: « نیاز آدمی به هوا بدیهیست، اگر هر فرد سه دقیقه نفس نکشد میمیرد، از سوی دیگر تنها منبع تولید اکسیژن در دنیا هم درختان هستند و این درحالیست که انسان با دست خود آن را نابود میکند.»
او که از بی مهری و کم توجهی به محیط زیست کشور بسیار نالان است، میگوید: «درکشور ما نیز با وجودی که دولت هم قدرت اجرائی بهبود و حفاظت از محیط زیست را دارد و هم ابزار آن را، به دلیل ناآگاهی مسوولان و مدیران از مسایل محیط زیست نه تنها به حفظ محیط زیست کمک نشده بلکه ضربات مخربی هم به آن وارد کردهاند.»
بسکی ادامه داد: «در مورد وکلای مردم در مجلس نیز همین گونه است، میتوان گفت محیط زیست برای مجلسیها اولویت آخر هم نیست چون علم واطلاعی از وضعیت محیط زیستی ایران و جهان ندارد.»
او معتقد است پیش از اینکه کسی به عنوان نماینده مجلس و یا یک مدیر و مسوول دولتی انتخاب شود باید در زمینه وضعیت جهان از نظر محیط زیست و منابع طبیعی امتحان بدهد و اگر اطلاعاتش به روز بود اجازه فعالیت داشته باشد.
او میگوید: «ناآگاهی مسولان به ارزش درخت و منابع طبیعی موجود آسیبهای مخربی و جدی به محیط زیست زده است برای همین است که برای مثال اجازه معدن کاوی در وسط جنگل داده میشود بدون اینکه به ارزش درخت و جنگل و نابودی آن توجه شود.»
بسکی در عین حال اقدامات رییس قوه قضاییه و تلاش برای تشکیل یک دادگاه برای جرائم زیست محیطی را امیدوار کننده دانست.
این پزشک دوستدار طبیعت تصریح میکند: «در ۸ سال گذشته در آمد نفت افزایش چشم گیری داشته و در آمد زیادی را عاید دولت کرده است سوال من این است که چرا حتی یک سهم کوچک از این درآمد هنگفت صرف بهبود وضعیت محیط زیست کشور نشده است.»
وی با تاکید بر اینکه پول کشور باید صرف کارهای زیربنایی بشود، گفت: « هم اکنون با بحران آب رو بهرو هستیم؛ آبخانها همه از بین رفته، دشتها در حال فرونشست هستند، تمام تمدن ما در حال نابودی است و در این اوضاع آیا افزایش حقوق بازنشستگی تاثیری در بهبود زندگی و افزایش رفاه مردم در محیط زیستی آلوده خواهد داشت؟»
بسکی بزرگترین مشکل محیط زیستی کشور ما را ناآگاهی مسوولان از اهمیت محیط زیست چه در دولت و چه در مجلس میداند که باعث شده جنگلها، رودخانهها و دریاها، به وضعی بسیار ناگوار دچار شوند.
او تصریح میکند: «رعایت محیط زیست و ارتقاء کیفیت زندگی در شهری مثل تهران غیر ممکن نیست و با یک عزم جدی میسر است و من اطمینان دارم با انجام اقدامات علمی و حساب شده میتوان در مدت ۱۰ سال از تهران بهشت ساخت، میتوان ۲۰ سال دیگر ایران را به عنوان الگویی در زمینه حفظ محیط زیست مطرح کرد.»
بسکی تاکید میکند: «آیا حق مسلم هر تهرانی و هر ایرانی نیست که بتواند در هوای تهران نفس بکشد و سرطان نگیرد، آیا حق هر ایرانی نیست که در کنار یک رودخانه بنشیند واز زیبایی آن لذت ببرد به جای آنکه بوی گند تعفن را تحمل کند.»
به گفته این پزشک دوستدار محیط زیست کشور ما قابلیت بسیار بالایی برای استفاده از انرژی خورشیدی دارد، اما ز آن استفاده نمیشود.
او در پایان تاکید دارد هر کس اندکی اهل منطق و دلسوز این مملکت باشد با دیدن این ویرانیها در محیط زیست قلبش به درد میآید، دلسوزان تا دیر نشده چارهای بیاندیشند.
به گزارش ایلنا، “غلامعلی بسکی” زادهٔ ۱۳۱۰ در سبزوار، پزشک و هوادار محیط زیست ایرانی است.
وی یک گیاهخوار مطلق است که زندگی خود را وقف دفاع از محیط زیست و تبلیغ گیاهخواری کردهاست.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر